Pöndöly néptáncegyüttes

  pöndöly logo

  A Pöndöly néptáncegyüttes 1996-ban alakult Komlón középiskolás fiatalokból. Az együttes célja: a magyar autentikus néptánc-folklór megismerése és színpadi bemutatása. 1997-től az óvodás és az általános iskolás gyerekcsoportok is megkezdték működésüket Kispöndöly néven több korcsoportban. Az együttesek jelenlegi taglétszáma 150 fő. Rendszeresen fellépnek városi, megyei, országos és nemzetközi rendezvényeken, valamint szakmai fesztiválokon. A táncegyüttes 2005 óta a Pöndöly Néptánc és Hagyományőrző Egyesület, illetve az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola közös támogatásával működik.

  Ovis-Pöndöly

  Óvodás korú gyermekek megismertetése a magyar hagyományokkal, a magyar néptánc alapjaival a népi játékokon keresztül. A játékos foglalkozásokon ének- és tánctanulás, valamint mozgásszervi fejlesztés is folyik.

  Foglakozásvezetők:
  Foglakozásvezetők:
  Käsz ILDIKÓ
  Németh CSILLA

  Pöndöly a művészetoktatásban
  A gyermekek a mozgásfejlesztésen túl megismerkedhetnek a magyar néphagyományokkal, népszokásokkal, a néptánccal, a népviseletekkel és a népzenével. Tánctudásukat rendszeresen gyakorolhatják táncházaikban, és alkalmanként fellépéseken is bemutatkoznak. A gyermekcsoportok több szakmai versenyen is jelentős eredményeket értek el.

  Jelentkezni lehet a foglalkozás ideje alatt vagy a pondoly@gmail.com e-mail-címen.

  Tánckarvezető:
  Kirch ZOLTÁN
  Tánckarvezető:
  Podpácz BEÁTA
  Jelentkezni lehet:
  pondoly @gmail.com
  A foglalkozás időpontja:
  Hétfő
  14:30–17:30
  Kedd
  16:00–16:45
  A foglalkozás időpontja:
  Szerda
  14:00–19:00
  Csütörtök
  16:00–16:45
  A foglalkozás időpontja:
  Péntek
  14:00-21:00