Komlói Kaptár

  Kaptár épület

  Az 1970-es években Komló dinamikus fejlődésével szükségessé vált a városi intézményrendszer és infrastruktúra, a városias terek kialakítása. Ekkor kezdődött a település középületeinek építése. Felépült a bíróság, a zeneiskola, az Úttörő és Ifjúsági Ház (jelenleg Közösségek Háza), majd a Színház- és Hangversenyterem. A 48-as téri épületkomplexum középső részére, a művelődési ház felépítésére már nem maradt lendület, így sok funkcionális és kiszolgáló helyiség nem készülhetett el. Ezt hivatott pótolni a kormánytámogatással megvalósult Kaptár-projekt.

  Ennek a projektnek a keretében valósult meg a Közösségek Háza és a színház közötti új épület, amely a teljes intézmény lehetőségeit és szolgáltatásait bővíti. Az új épületben a civil szervezetek és szerveződések, az intézmény csoportjai és munkatársai kaptak új teret a hatékonyabb működéshez.

  A Kaptár rendelkezik egy modern, multifunkcionális, 135 néző befogadására alkalmas rendezvénytérrel, amely kamaraszínházi előadások, ismeretterjesztő előadások, kisebb koncertek, filmvetítések, közösségi rendezvények számára biztosít helyet. Olyan alkalmi rendezvények valósulhatnak itt meg, amelyekre a Közösségek Háza folyamatos programjai miatt a múltban nem volt szabad hely.

  Az épületben kapott próbatermet és ruhatárat a Pöndöly Táncegyüttes és utánpótláscsoportjai, ezzel jelentős idő és hely szabadult fel a többi csoport számára a Közösségek Házában.

  Az intézmény irodái és kiszolgálóhelyiségei is a Kaptárban kaptak elhelyezést, támogatva a hatékonyabb munkavégzést. A Közösségek Házában felszabadult volt irodahelyiségek pedig kisebb öntevékeny közösségi szerveződések számára biztosít helyet. Működő közösségeink mellé évek óta nem tudtunk befogadni új szerveződéseket, csoportokat. Az új terek színesítik a város programkínálatát és lehetőséget biztosítanak, hogy a Közösségek Házában további csoportok, tevékenységek és szolgáltatások leljenek otthonra.

  Az új épület birtokba vétele után Komló Város Önkormányzat Közösségek Háza és Színház Művelődési Központ munkatársai új néven, három épületben, három telephelyen igyekeznek megfelelni az új kihívásoknak: Közösségek Háza, Kaptár, Színház- és Hangversenyterem.

  Ez a „Komlói Kaptár Művelődési Központ, ahol mindig zsongás van”!

  Venue Details
  Working Hours
  • Weekdays
   08:00-21:00
  • Saturday
   09:00 - 21:00
  • Sunday
   Closed
  Venue Details
  Working Hours
  • Weekdays
   08:00-21:00
  • Saturday
   09:00 - 21:00
  • Sunday
   Closed